Collectie Lente & Zomer

De nieuwe collectie lente & zomer bestaat uit jurken, jassen, bomberjack, rokken, blouses, overgooiers, tuinpak, legging, t-shirts, sweater, vest, broekrokken die vanaf half maart enkel op bestelling verkrijgbaar zijn.
De collectie is  leverbaar in de maten 86, 92, 98, 104, 110, 116, 122 en 128. De collectie is ingedeeld in 4 rubrieken namelijk figuren; groen tinten; rood & zand tinten en blauw tinten.

Een hoofdrol voor groen
Kinderkleding Eigenzinnig is bij deze collectie geïnspireerd door de natuur. Dit komt niet alleen naar voren in de materiaalkeuze maar ook in de kleur groen, die in deze collectie een grote rol speelt. De collectie bevat diverse groentinten en daar is bewust voor gekozen. Groen heeft het vermogen vreugde te brengen en bestrijdt zo wanhoop met optimisme en geluk. Een kreet die Kinderkleding Eigenzinnig graag wil delen om zo het bestaansrecht van onze groene planeet te benadrukken. Verder zie je in de stoffen allerlei natuurkleuren terugkomen: het groen van bomen en planten, het rood en beige van aarde en woestijnen, en het blauw van de zee en lucht.
Door het kleurgebruik, de achterliggende kreet en gebruik van duurzaam materiaal draagt Kinderkleding Eigenzinnig haar stukje bij aan ‘slow and sustainable fashion’. Om de belofte van kwaliteit en sustainable fashion te waarborgen is er gebruik gemaakt van linnen, ramie, twee katoensoorten (Tencel Twill Light en Pisa) en Peach Yersey.  De Tencel Twill Light is een licht geweven stof die is afgeleid van hernieuwbare houtbronnen in een duurzaam close-loop systeem. Het polyesterproduct U-circular Peach Yersey – dit is een gerecycled polyester, ook wel Rpet genoemd. Rpet is de eerste stap op weg naar recycling uit PET drankflessen. Deze flessen worden een recyclebaar materiaal dat kan worden gebruikt om nieuwe modestoffen te produceren.

Een totale collectie maken van duurzame stoffen waarbij rekening is gehouden met omgeving en milieu en samenwerking met bedrijven die gericht zijn op recycling van textiel staan boven aan de lijst. Daarnaast  vindt Kinderkleding Eigenzinnig het ook belangrijk om mensen uit de maatschappij deel te laten nemen aan haar producten en projecten.
Samen werken aan een toekomst gericht op een leefbare planeet voor iedereen!

 

DESIGN: STEVEN VAN VELZEN | V87.DESIGN
FOTOGRAFIE: DYAMI SERNA PHOTOGRAPHY | TALONARTS.NET
ONTWERP FIGUREN: MARJA KOENRAAD |  MARJAKOENRAAD.NL

© 2021,  Kinderkleding Eigenzinnig

© 2014 - 2022 Kinderkleding Eigenzinnig | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel